Selasa, 10 Mac 2009

titipan buat Sheena

Sheena....
lalui kehidupan di mayapada ini dengan kecekalan dan ketabahan hatimu sayang.... Masih terlalu jauh perjalanan hidup ini yang perlu ditempuhi dan dilalui....masih terlalu awal untuk mu melalui segalanya sendiri.Hanya kekuatan jati dirimu menjadi nadi kejayaan untuk mencapai kecemerlangan. Hiasi dirimu sayang dengan keriangan... Itulah penawar buat abah...sheenalah penawar hati abah.... kekuatan buat abah...
mengertilah sayang, sheena masih beruntung, punya abah, kakak,abang dan auntie G yang sentiasa bersamamu..... Usah risau dan sedih.... Kuatkan semangat dan tekat untuk terus hidup dengan jayanya. Hidup mesti diteruskan...selagi hayat di kandung badan.
Sheena, Kiranya ada bicara untuk dikongsi bersama auntie ada ... jangan risau...
Kita sama-sama lalui kehidupan ini.. Kita kongsi pengalaman dan perasaan. Kita tempuhi kehidupan ini untuk beroleh keredhoan ILLAHI. Bersama-sama kita berdoa semoga ALLAH sentiasa memelihara silaturrahim kita.
Sheena sayang,
"jadikanlah yang tebal itu IMAN, yang Nipis itu LIDAH,yang TAjam Itu AKAL,yang lembut itu HATI, yang ringan itu SOLAT,yang halus itu SUARA, dan yang Manis itu Senyuman...keinsafan dan kesyukuran sentiasa di hati kita hendaknya".

Tiada ulasan:

Catat Ulasan